joi, 22 septembrie 2016

Cum puteti face economii lunare la combustibil

Preturile carburantilor cresc constant, in ciuda faptului ca tariful barilului de petrol a ajuns la o valoare stabila de cateva luni. In plus, Guvernul a anuntat ca timbrul de mediu va fi inlaturat si introdus drept taxa de cativa eurocenti la fiecare litru de combustibil, fapt care face pe multi soferi sa se gandeasca la modalitati prin care sa faca economii. Chiar daca autoturismele cu motoare Diesel sunt mai economice, pretul mai mare la cumparare al acestora face ca diferenta castigata sa fie amortizata in decursul a minim 5 ani, in functie de distanta parcursa in aceasta perioada.



Astfel, poate ca o solutie mult mai atractiva este reprezentata de instalatii GPL. Valoarea medie a acestora este de circa 500 de euro, iar de cele mai multe ori suma aceasta este economisita in primele 12 luni de la instalare, urmand ca dupa perioada mentionata soferii sa iasa in castig.

Numeroase avantaje



Pe langa avantajele evidente, din punct de vedere financiar, astfel de sisteme aduc numeroase beneficii si pentru autoturisme. In primul rand motoarele functioneaza in conditii optime, motiv pentru care creste durata de viata cu pana la 20%, in timp ce economiile lunare vor fi de peste 50%. Mai mult, aceste instalatii GPL presupun niste rezervoare de grosimi speciale, mult superioare celor cu care autoturismele vin din fabrica, astfel ca se exclude riscul unor incidente.

De asemenea, contrar multor pareri, instalatiile nu afecteaza puterea motorului decat cu un procent scazut, de pana la 5%, cifra care este insesizabila pentru majoritatea soferilor. In plus, sistemele se pot monta in portbagaj, chiar in locul rotii de rezerva, fara sa mai ocupe o buna suprafata a portbagajului, iar soferii se pot bucura de tot spatiul de care au nevoie.  In schimb, este necesar ca instalarea sa se faca doar in service-urile autorizate RAR pentru siguranta deplina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu